al 17061 handtekeningen

Boer zoekt Vrouw Internationaal met audiodescriptie

Goed nieuws voor alle mensen met een visuele beperking: voor het eerst sinds de start van het programma in 2004 is Boer zoekt Vrouw te volgen met audiodescriptie. Dat gaat heel eenvoudig via de Earcatch app.

“Samen met het gezin Boer zoekt Vrouw kijken, genieten van de dating avonturen van de boeren en er over meepraten, dat was de afgelopen acht seizoenen voor mensen met een visuele beperking gewoon niet mogelijk,” vertelt Eveline Ferwerda van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt. “Maar dat is bij de nieuwe serie van Boer zoekt Vrouw Internationaal gelukkig verleden tijd.”

Earcatch app

Bartiméus Sonneheerdt heeft Earcatch samen met Soundfocus ontwikkeld. De werking van de gratis app is simpel: vooraf download je binnen de app het betreffende audiodescriptiebestand op je tablet of smartphone, om het tijdens het kijken af te luisteren via je koptelefoon of oortjes. De audiodescriptie voor Boer zoekt Vrouw Internationaal is eveneens door Soundfocus ontwikkeld, met een financiële bijdrage van Bartiméus Sonneheerdt. “We zijn heel blij dat we dit dankzij de steun van onze donateurs mogelijk kunnen maken,” aldus Eveline Ferwerda.

Boer zoekt Vrouw Internationaal

Afgelopen augustus startte de nieuwe serie van Boer zoekt Vrouw Internationaal met het voorstellen van vijf geëmigreerde Nederlandse boeren die op zoek zijn naar de liefde. Vanaf 12 februari wordt het vervolg uitgezonden op NPO1.

Meer informatie over Earcatch: www.earcatch.nl. De app is gratis te downloaden in de App Store of via Google Play.

Al 17061 mensen
tekenden de petitie

teken ook voor meer audiodescriptie:

We kunnen alle steun gebruiken!

Deel deze pagina met zoveel mogelijk mensen