al 17061 handtekeningen

CDA verkiezingsspot met audiodescriptie

Het CDA heeft als allereerste politieke partij zijn verkiezingsspot voorzien van audiodescriptie. De partij vindt dat mensen die blind of slechtziend zijn onbelemmerde toegang moeten hebben tot publieke informatie, en onderschrijft dan ook van harte onze petitie voor meer audiodescriptie bij televisieprogramma’s.

De verkiezingsspot met audiodescriptie wordt op 7 februari gelanceerd via de social media kanalen van het CDA. Havo-scholier Sam Hageraats (blind) overhandigt dezelfde dag de 25 beste ideeën uit het CDA-verkiezingsprogramma in braille en gesproken vorm aan lijsttrekker Sybrand Buma.

Met deze activiteiten laat het CDA zien aandacht te hebben voor de ruim 350.000 blinde en slechtziende mensen in ons land. Buma: “Wij vinden het belangrijk dat onze ideeën voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor mensen met een visuele beperking.”

Dit is de video van CDA verkiezingsspot met audiodescriptie:

Tekstalternatief geopend gesloten

(Een meisje maakt een rondje grijs in een kleurplaat. Het rondje blijkt het knotje te zijn van een oude vrouw.) Waarom mag oma maar twee keer per week onder de douche? (Ze kijkt naar haar ouders, die elkaar vragend aankijken op de bank. Met een blauw potlood kleurt een jongetje een rondje. Het is het zwaailicht van een politieauto.) RUSTIGE MUZIEK Waarom mogen die jongens zo brutaal doen tegen de politie? (Hij kijkt op van z'n kleurplaat. Z'n ouders wenden hun blik af. In een tekening maakt een meisje een cirkel oranje. Het is een sinaasappel in de hand van een vrouw achter een marktkraam.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER Mama, waarom mag jij nergens langer dan twee jaar werken? (Ze kijkt naar haar moeder, die bezig is met een cv op haar laptop. De vrouw zucht en geeft haar dochter een aai over haar bol.) DE RUSTIGE MUZIEK SPEELT VERDER (Voice-over:) Als we het onze kinderen niet meer uit kunnen leggen, is het tijd voor verandering.) (Met een rood potlood kleurt de vrouw het bolletje achter de naam Buma op een stembiljet.) CDA. Voor een land dat we door willen geven. (Op een witte achtergrond staat een groene cirkel met daarin CDA in witte hoofdletters.)

Website EARCATCH

Al 17061 mensen
tekenden de petitie

teken ook voor meer audiodescriptie:

We kunnen alle steun gebruiken!

Deel deze pagina met zoveel mogelijk mensen