al 17063 handtekeningen

Pathé Maastricht eerste bioscoop met Nederlands Keurmerk Toegankelijkheid

Pathé Maastricht heeft als eerste bioscoop het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid ontvangen. “Een mooie ontwikkeling in combinatie met onze Earcatch app voor audiodescriptie bij films, zeker als er nog meer bioscopen volgen”, vindt Eveline Ferwerda van Bartiméus Sonneheerdt.

Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid geeft aan dat een bedrijf of instelling in belangrijke mate toegankelijk is voor bezoekers met een motorische, visuele, auditieve of verstandelijke beperking en voor mensen met een assistentiehond. De vijf componenten zijn een toegankelijke entree, toegang tot goederen en diensten, toegang tot toiletten, assistentie en bejegening en toegankelijkheidsinformatie.

Eveline Ferwerda van Bartiméus Sonneheerdt: “Het is fantastisch dat Pathé Maastricht nu toegankelijk is voor mensen met een beperking. Voor ons is toegankelijkheid ook topprioriteit, en dan met name voor blinde en slechtziende mensen. Wij hebben daarom Earcatch ontwikkeld, een gratis app die audiodescriptie bij films en televisieseries biedt. Via je smartphone luister je naar een stem die vertelt wat er tussen de dialogen gebeurt. Zo kunnen mensen met een visuele beperking het verhaal veel beter volgen. Earcatch heeft recent een Dutch Interactive Award gewonnen, een prachtige erkenning voor de app. Het zou mooi zijn als straks álle bioscopen in Nederland goed toegankelijk zijn voor mensen met een visuele beperking. Dan kunnen zij – samen met Earcatch – eindelijk echt genieten van een avondje bioscoop.”

Het keurmerk is een initiatief van Ongehinderd, met steun van Tweede Kamerlid Otwin van Dijk, Wij staan op!, Locus Netwerk, Libra Revalidatie & Audiologie en kan inmiddels ook op steun rekenen van Dwarslaesie Organisatie Nederland.

Al 17063 mensen
tekenden de petitie

teken ook voor meer audiodescriptie:

We kunnen alle steun gebruiken!

Deel deze pagina met zoveel mogelijk mensen