27 september 2021

E-learning voor jouw onderneming

E-learning kan jouw onderneming of instelling een enorme boost geven. Helemaal in de tijd waar wij nu in leven met de Covid pandemie. Maar waar staat e-learning nou precies voor? Het staat voor elektronisch leren. Je kunt dus leren via een applicatie op je laptop, telefoon of bijvoorbeeld tablet. Dit is wanneer jij beschikt over een internetverbinding overal en altijd te doen. Zo kun jij mensen toch dingen leren zonder dat jij in persoonlijk contact hoeft te komen. Niet alleen veilig, maar ook prettig en erg handig. Met e-learning kun jij jouw bedrijfsvoering een geheel andere opzet geven.

De voordelen

Het is niet alleen gemakkelijk maar mensen vinden het ook leuk om gebruik te maken van e-learning. Vooral de jongere doelgroep die al enorm vaak op hun mobiel zitten worden sneller geprikkeld om er mee aan de slag te gaan. Deze letten minder op tijdens de standaard klassikale lessen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen via e-learning dingen sneller oppikken en onthouden. Ook vergroot het de motivatie en wordt de kennis die is opgedaan beter toegepast. Een ander voordeel is dat je makkelijker en op een leukere manier kunt samenwerken. Waar je ook bent, wanneer je over internet beschikt kun je gebruik maken van e-learning.

De mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden met verschillende doeleinden. Zo kun jij LMS software of applicaties laten bouwen, LMS staat voor learning management systemen. Het is ook mogelijk om learning games in te zetten om te leren op een speelse manier, iets waar bijna iedereen wel plezier aan zal beleven. Maar denk ook aan videostreaming apps, authoring tools en courses. Veel scholen maken al gebruik van mobiele educatieve apps, online trainingssoftware, apps om het examen voor te bereiden en interactieve apps. Vele bedrijven en instellingen gingen jou al voor en willen niet meer terug, ieder jaar neemt het gebruik van elektronisch leren toe met 7%.